Haastava vuosi edessä

Talouden kannalta vuosi 2016 on todennäköisesti tämän vaalikauden vaikein. Monet leikkauspäätökset astuvat voimaan tänä keväänä. Kilpailukyvyn ja työllisyyden vauhdittaminen on hankalaa ilman työmarkkinajärjestöjen tukea. Pakolaiskriisi ei ole ohi. Tulijamäärien romahdettua kriisinhoidon pääpaino on siirtynyt rajoilta ja järjestelykeskuksesta kuntiin ja kotouttamiseen.

Perussuomalaiset ovat hallituksessa vaikeaan mutta samalla tärkeään aikaan. Suomi tarvitsee päättäjiä, jotka sitoutuvat maan etuun. Suomessa ei koskaan ole ollut tämän perussuomalaisempaa hallitusta. Perussuomalaisten vaikutus näkyy hallituksessa vahvasti. Mietitään vaikkapa mennyttä vuotta: Kreikan kriisin kärjistyessä viime kesänä, Suomi ajoi EU:n tiukinta linjaa – kiitos Perussuomalaisten. Me olisimme olleet valmiit laittamaan Kreikan pihalle euroalueesta. Se vain ei onnistunut, koska yksikään toinen maa ei suostunut siihen.

Myös maahanmuuttopolitiikkaan meillä on ollut suuri vaikutus. Siihen on tullut ja tulee tänäkin vuonna merkittäviä tiukennuksia. Me emme ole pyytäneet 32 000 turvapaikanhakijaa Suomeen. Päinvastoin – kun hallitus alkumetreillä muodosti kannan EU:n ehdottamaan sisäiseen taakanjakoon, me äänestimme hallituksessa hallituksen linjaa vastaan. Me varoitimme, että päätös on kannustava signaali ihmissalakuljettajille ja että se pahentaa muuttoaaltoa Eurooppaan. Mutta jälleen kerran järjen ääni jäi EU-pöydissä vähemmistöön.

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa